Начало Пловдив днес Престижна награда за Транспортния проект на Пловдив

Престижна награда за Транспортния проект на Пловдив

nagrada_transporten_project

Компания „Телелинк“ спечели награда за изграждането на Центъра за управление и контрол на трафика по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив”, финансиран по Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР.

Наградата е в категорията за най-добра иновация за мобилност за 2017 година в съвременния транспорт и свързаните с него дейности.

Това стана снощи на церемония в София в рамките на осмото издание на един от най-големите и влиятелни дигитални и технологични форуми Webit Festival, част от серията Global Webit. Общата тема на фестивала през тази година е „Да пресътворим бъдещето на Европа“ и в работата му се включиха около 5000 участници от над 80 страни от цял свят.

След спечелена обществена поръчка Компания „Телелинк“ ЕАД  в качеството си на водещ съдружник в консорциум „Пловдив интелигентни транспортни системи“ реализира успешно Центъра за управление на трафика на обща стойност 6 223 620 лева с включен ДДС като част от големия транспортен проект на Пловдив.  В рамките на договора бе изградена и внедрена система за управление на трафика, включваща нови трафик контролери с модерна технология, трафик детектори на стратегически места, светофарни дисплеи и устройства, включително система за предоставяне на приоритет на автобусите, обслужващи масовия градски транспорт, система за видеонаблюдение (CCTV) на определени локации, под-системи и оборудване за центъра за управление на трафика. На 50 кръстовища бяха изпълнени корекции за осигуряване на достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.

8,015 total views, no views today