Начало Пловдив днес Кръгла маса по проект „Изграждане на Младежки център в град Пловдив“

Кръгла маса по проект „Изграждане на Младежки център в град Пловдив“

DSC_1173На 26 ноември 2014 г. от 14.00 часа в Дом на Културата „Борис Христов“ се проведе кръгла маса по проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив“ по Компонент 1 – „Грижа за младежи в риск“ на Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, финансирана от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Събитието бе организирано от Община Пловдив – бенефициент по проекта, със специалната подкрепа на  Фондация „Национален алианс за работа с доброволци“ – гр. Пловдив (НАРД) – партньори по проекта.

На кръглата маса присъстваха голям брой заинтересовани страни – представители на институции и организации в сферата на младежките дейности, местната власт, социални звена, доброволци, студенти и представители на студентски съвети. Участниците дискутираха темата: „Проблеми и предизвикателства пред младите хора между 19 и 29 години в град Пловдив и областта“ като целта беше да се набележат основните проблемни зони, причините за тях и възможните решения. Дискусиите предизвикаха изключителен интерес и всички присъстващите взеха активно участие в обсъжданата тема.

Организирането и провеждането на такъв тип събития е от изключително значение за успешното реализиране на проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив“ и за постигането на основната му цел – подобряване на благосъстоянието на децата и младежите на територията на града. Чрез привличането на голям брой заинтересовани страни и предоставянето на възможност за изразяване на тяхното мнение по отношение на младежките политики, провеждани от местната власт в град Пловдив, в Младежкия център ще бъдат интегрирани младежки програми и инициативи, които да отговарят на нуждите и желанията на младежите.

От 28 областни града в България само четири ще се сдобият с подобни младежки центрове. Само този в Пловдив пък ще се помещава в чисто нова сграда. Центърът ще се намира в парк „Отдих и култура“ в непосредствена близост до Гребната база.

5,982 total views, no views today