Начало Пловдив днес Пуснаха движението по изцяло реконструирания булевард „Македония

Пуснаха движението по изцяло реконструирания булевард „Македония

bul_majedonia_gotov Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев заедно с кмета на район „Южен” Валентин Василев и главния инженер на фирмата-изпълнител  „Пътинженеринг” Росен Налджиев пуснаха движението по напълно обновения бул. „Македония”.

Това беше един от големите проекти тази година, който включва 1 километър подмяна на паважна настилка с асфалт, 6000 кв. м тротоарни настилки, изцяло ново осветление, коментира инж. Тотев.

За да не се създават затруднения в трафика, са изградени специални джобове както за автобусните спирки, така и за контейнерите за отпадъци.

До броени обектът ще бъде финализиран изцяло с довършването на части от тротоарите, а пътната маркировка ще бъде поставена още в първите дни с подходящи метеорологични условия. Предстои и поставянето на навесите на автобусните спирки.

Същевременно със съвместните усилия на ОП „Традини и паркове” и еколозите запазихме дърветата по булеварда, като кореновата им система и короните бяха подрязани, предвиждаме и допълнително залесяване, посочи кметът на „Южен” Валентин Василев.

През следващите дни по булеварда ще бъде пуснат дежурен паяк, тъй като на много от местата за спирки паркират автомобили, предупредиха от общината. Поради малкия си габарит, булевард „Македония” е забранен за спиране и това е обозначено със съответните знаци.

6,709 total views, no views today