Начало Пловдив днес Пловдив е домакин на първи регионален форум в областта на предучилищното образование

Пловдив е домакин на първи регионален форум в областта на предучилищното образование

IMG_4524На 23-ти 2015 г. март в Дом на културата „Борис Христов” в Пловдив официално бе открит Първи регионален форум в областта на предучилищното образование на тема „Ефективни модели на взаимодействие детска градина – семейство”. Целта на форума, организиран от община Пловдив и отдел „Образование“, е да се представят добрите практики за ефективно партньорство и взаимодействие между семейството и детската градина..

„В детската градина се формира личността на децата, затова темата е изключително важна. Община Пловдив се старае ежедневно, за да повиши качеството в детските градини. Жалбите на родители рязко паднаха, в общината вече няма оплаквания.“ – с тези думи откри форума кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Г-н Стефан Стоянов – зам.-кмет в община Пловдив разкри основните постижения на общината в областта на предучилищното образование за периода 2011 – 2014 година. Презентацията наблегна на решаването на проблема с недостиг на места, приоритетите на въведената електронна система и обновяването на материалната база и вида отопление. Заместник-кмета разкри и бъдещите планове на общината за предстоящото ново строителство, а именно изграждането на новата сграда на ЦДГ „Чайка“, допълнително разширяване на сградния фонд на ЦДГ „Каменица“., преместване на ОДЗ „Щастливо детство“ в рамките на Общностния център и разкриване на две допълнителни групи към детското заведение.

Участниците във форума бяха поздравени от мажоретния състав на ЦДГ „Мая“ и специално приготвената програма от деца, родители и педагози от ЦДГ „Малкият принц“.

Във форума взимат участие представители от РИО – Пловдив, представители от всички общини на област Пловдив, Община Бургас, Община Варна, Община Велико Търново, представители на академичната общност, директори на детски градини, родители и медии.

На 24 март 2015г. за участниците е организирано посещение на избрани детски градини от града.

IMG_4567

IMG_4536

IMG_4539

5,726 total views, no views today