Начало Актуално Резултати от второто класиране за прием в детските градини на родените през 2012 година деца

Резултати от второто класиране за прием в детските градини на родените през 2012 година деца

detska_gradinaДнес (28 май 2015 година) са публикувани резултатите от второто основно класиране за прием на 3-годишните деца в детските градини на град Пловдив.

За обявените 826 места кандидатстваха 669 деца. От тях 527 са в списъците с класирани деца. Все още има деца, желанията за прием на които не съвпадат с местата в детските заведения. Техните родители следва да изчакат 8 юни 2015 година, когато ще бъдат обявени останалите свободни места, след което да съобразят заявленията си за участие в следващото (трето) класиране с възможния избор. След третото класиране, което е на 16 юни, според Графика на дейностите за 2015 година са предвидени още пет класирания до началото на учебната година. С подробните данни за сроковете на всички класирания за 2015 година родителите могат да се запознаят чрез публикувания График на дейностите на интернет-страницата на системата за прием dz-priem.plovdiv.bg в раздела „Нормативни документи“.

За класирането на 16 юни ще бъдат обявени свободни места и за новите втори възрастови група (за родените през 2011 година деца) в ЦДГ „Мир“ и ЦДГ „Рая“. Заедно с тях ще бъдат обявени и налични свободни места за тази възрастова група и в други детски заведения. Родителите от всички райони на града трябва да знаят, че могат да кандидатстват за местата в тези градини, независимо, че няма да ползват точки по критерий 1.1.2 за настоящ адрес на детето в административния район на детското заведение. По-големият брой на свободните места предполага прием на деца и с много малък брой на събраните точки. Към момента всички деца, кандидатстващи за тези детски градини, са класирани.

Продължава приемът и за подготвителните и яслените групи. Родителите на децата, подлежащи на задължително обучение в подготвителните групи (родените през 2010 и 2011 година) трябва да знаят, че имат възможност да запишат децата си, освен в детските градини, в подготвителните групи в училищата. Там има два вида групи – полудневни и целодневни. Записването в тях е на място в учебните заведения, независимо от системата за прием. Информация за училищата с подготвителни групи може да бъде намерена на сайта на община Пловдив plovdiv.bg в раздел „Образование“

За родителите на най-малките, децата за яслените групи, е важно да знаят, че по-голям брой свободни места могат да очакват в края на лятото, когато 3-годишните напускат яслите, за да постъпят в детските градини.

5,574 total views, no views today