Начало Пловдив днес Резултати от класирането от 21.07.2015 г. за прием в детските заведения

Резултати от класирането от 21.07.2015 г. за прием в детските заведения

cdg_staya

Вече са публикувани резултатите от поредното класиране за прием на децата  в общинските детски градини и ясли. В него участваха 968 деца за обявени 749 свободни места.

Към момента като цяло свободните места за всички възрастови групи, с изключение на яслените, са достатъчно за кандидатстващите деца. На предстоящите класирания ще бъдат обявени повече свободни места и за яслените групи, така че ще бъдат приети всички желаещи прием и от тази възрастова група – необходимо е само 3-годишните да постъпят през септември в детските градини. По райони единствено в „Северен“ има недостиг на места, като общинските експерти препоръчват на родителите да кандидатстват за детски градини в съседните райони или в близост до работните им места. Намаленият брой точки по настоящ адрес няма да е пречка за класирането им. Важно условие за все още некласираните е да съобразят подадените заявления с обявените свободни места.

За следващото класиране, което е на 6 август, свободните места ще бъдат обявени в срок до 28.07.2015 г. След тази дата родителите могат да изберат подходящо детско заведение със свободни места, за да подадат своите заявления. Срокът за подаването им е 31 юли, ако използват помощта на директорите на детските градини или ясли, а ако сами въвеждат информацията по интернет – срокът е 4 август.

Все още има свободни места за 3- и 4-годишните деца за новата сграда на ЦДГ „Мир“, която очакваме да отвори врати в началото на учебната 2015/2016 година.

Уведомяваме родителите на родените през 2009 и 2010 г. деца, че съгласно действащия сега Закон за народната просвета предучилищното обучение на децата им през учебната 2015/2016 г. в подготвителни групи е задължително. Неизпълнението на разпоредбата подлежи на санкция. Освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и подготвителни групи в общинските училища на града. Осигурени са места, както в полудневни, така и в групи на целодневна организация на обучение. На сайта на общината www.plovdiv.bg в раздел „Образование“ е публикувана информация за училищата, които ще разкрият подготвителни групи за 5- и 6-годишни деца през следващата учебна година, при събиране на необходимия минимален брой желаещи. Записването в тях е на място в училищата и не е обвързан със Системата за прием в детските градини.

 

 

 

6,872 total views, no views today