Начало Пловдив днес Рекорден брой участници на Европейското първенство по фехтовка в Пловдив

Рекорден брой участници на Европейското първенство по фехтовка в Пловдив

presk_fehtovka

Нов рекорд за брой участници се очаква да постави започващото утре – 28.02.2012 г., в Пловдив Eвропейско първенство по фехтовка за кадети и младежи (до 17 г. и до 20 г.). Това съобщи председателят на Българската федерация по фехтовка и член на Изпълкома на Международната федерация Величка Христева на пресконференция в общината, на която присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, ресорният заместник Георги Титюков, президентът и генералният секретар на Европейската федерация по фехтовка Станислав Поздняков и Макс Гойта.

 Кадетите, които стартират утре, са 536 от 39 държави, младежите започват на 5-ти март и се очаква да бъдат над 600.

Престижният шампионат ще се проведе в палата номер 8 на панаирното градче, като входът за всички състезания е свободен. Те започват в 9.00 часа, а финалите са от 18.30 часа всеки ден.

България ще има представители във всички дисциплини, заяви Величка Христева. Тя анонсира, че по време на надпреварата ще има нова система за контрол и най-различни иновации.

Пловдив има дълга и успешна история в организирането на най-големите ни състезания. Самият аз съм идвал тук като участник, сподели  президентът на Европейската федерация Станислав Поздняков. Генералният секретар Макс Гойта  изрази надежда да има повече зрители на надпреварата.

Утре схватките започват в 9 часа, а в 18.30 часа е официалното откриване.

7,321 total views, no views today