Начало Пловдив днес Рекордно изпълнение на приходите в бюджета отчита Община Пловдив

Рекордно изпълнение на приходите в бюджета отчита Община Пловдив

fontan_obstinata (1)

55-процентно изпълнение на приходната част на бюджета отчита Община Пловдив по данни към 17-ти юни 2016-та година, информира кметът инж. Иван Тотев. В подкрепа на думите си той посочи фактите, а именно – от 116 686 000 лева планирана приходна част, вече са събрани 64 022 000 лева, което е с 3,4 милиона лева повече от същия период на миналата година. В тази сума не са включени 4 милиона лева от имотната сделка в район „Тракия“ преди два месеца, тъй като вторият класиран в момента обжалва. Бюджет 2016 на Пловдив възлиза на около 260 милиона лева.

2.6 милиона лева повече са данъчните постъпления. От общо планирани 46 млн. лв. вече са събрани 28,3 млн. лв., което е 61 % изпълнение.

420 хиляди лева повече в сравнение със същия период на миналата година са приходите от данък МПС, въпреки средното 15-проценто намаление на налога в най-масовия клас автомобили. От общо планирани 15 млн. лв. са внесени 9,2 млн. лв. В проценти изпълнението е  61 на сто.  Това означава, че броят на регистрираните автомобили в Пловдив расте главоломно, като годишно в общината се вписват от 6 до 8 хиляди нови превозни средства, коментира кметът Иван Тотев.

Такса битови отпадъци, която през тази година е с увеличен план с 2,5 млн. лв., също отбелязва ръст с 1,7 млн. При планирани 31 млн. лв. , събраните средства вече са 18,7 млн. лв.

С 1,2 млн. лв. повече от предходния период, което е ръст от 15 на сто, е данък придобиване, който се дължи при сделки с движима и недвижима собственост. Този сегмент е показателен и има пряко отношение към развитието на бизнеса в града.

За поредна година Община Пловдив бележи ръст както в номиналната стойност на бюджета, така и в неговото изпълнение. Това ни дава увереност да бъдем спокойни за бюджетната година и да очакваме изпълнение и дори преизпълнение за тази година, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

7,828 total views, no views today