Начало Пловдив днес Сензационният Девин Таунзънд снима за DVD концерта си в Пловдив тази вечер

Сензационният Девин Таунзънд снима за DVD концерта си в Пловдив тази вечер

presk_DEVIN_TOWNSEND_22092017

Концертът на Девин Таунзънд тази вечер на Античния театър в Пловдив ще бъде записан и издаден на DVD и Blu ray. Новината бе съобщена на пресконференция на гениалния музикант в заседателната зала на общината часове преди началото на дългоочаквания спектакъл.

Шоуто на Античния театър ще се състои от две части. В първата Девин Таунзънд и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян, за да представят хитове, избрани от феновете в специално допитване. Във втората част ще бъде представен легендарният албум „Ocean Machine“ по повод 20-тата годишнина от неговото излизане.

Девин Таунзънд  бе изключително впечатлен  от красивата зала на община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“ и бе любопитен да научи историята на сградата.

Началото на концерта на Античния театър тази вечер е от 20 часа. В града под тепетата специално за шоуто вече пристигнаха фенове от Европа, Съединените щати, Канада и дори Австралия. Сензационният Devin Townsend Project ще бъде представен за първи път на живо у нас.

Талантливият музикант избухна още през 1993, когато едва 21-годишен бе поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Стийв Вай „Sex & Religion“. Там лудият канадец се сработи впечатляващо с гениалния китарист и барабаниста Тери Бозио и басиста Ти Ем Стивънс. След това, за да избяга от сянката на Вай, той продължи с проекта Strapping young lad. По-късно създава актуалния Devin Townsend Project. Известно време работи и с басиста Джейсън Нюстед (Metallica) и винаги привлича около себе си супер музиканти.

Шоуто е част от седмото издание на музикалния форум Sounds Of The Ages, организиран от Тангра Мега рок с подкрепата на Община Пловдив.

6,175 total views, no views today