Начало Събития София Филм Фест в Пловдив 2018 и Посолството на Израел показват три от най-добрите израелски филми от последната година

София Филм Фест в Пловдив 2018 и Посолството на Израел показват три от най-добрите израелски филми от последната година

Foxtrot (3)

По повод 70-ата годишнина от създаването на Държавата Израел, Посолството на Израел в София представя в рамките на 22-то издание на Международния София Филм Фест, специална селекция от най-добрите израелски филми, появили се на екран през последните месеци.

Прожекциите са обособени в специална програма „Фокус Израел“ , която ще бъде представена специално и на 13-то издание на София Филм Фест в Пловдив, от 15 до 25 март в кино Лъки – Дом на киното. Подробна информация за трите филма, може да бъде намерена тук:

Пекарят – http://plovdiv.siff.bg/bg/movies/filmi/pekaryat – 16 март от 20:15 часа

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ – Йерусалим ’17 – Награда „Лия ван Леер“, награда за най-добър монтаж (Михал Опенхайм) Карлови Вари ’17 – Наградата на Екуменическото жури

Фокстрот – http://plovdiv.siff.bg/bg/movies/filmi/fokstrot – 17 март от 16:00 часа

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ – „Оскар“ ’17 – Израелското предложение за номинация за чуждоезичен „Оскар“ Венеция ‘17 – „Сребърен лъв“ – Голямата награда на журито, награда „Arca CinemaGiovani” за най-добър филм, награда SIGNIS – диплом Атина ’17 – Наградата на Атина за най-добър режисьор Тел Авив ’17 – Най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър монтаж (Арик Лейбович, Гай Немеш), най-добър оператор, най-добра музика, най-добър художник (Арад Сават), най-добър звук (Алекс Клод)

Нов дух – http://plovdiv.siff.bg/bg/movies/filmi/nov-duh – 19 март от 18:30 часа

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ – Бостън ’17 – Награда „Независим дух“ за най-добър актьор (Имри Битон), най-добро операторско майсторство.

Израелският режисьор Дорон Еран лично ще представи най-новия си филм „Нов дух” и ще се срещне с почитателите на седмото изкуство. Филмът разказва вълнуваща история за двама братя – единият от които става крайно ортодоксален евреин, а другият приема християнството и започва да проповядва думите на Исус.

13-ото издание на София филм фест в Пловдив започва на 15 март и ще продължи до 25 март в LUCKY Дом на киното. Фестивалът е част от културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са в продажба на цена от 7 лв и 6 лв – за учащи и пенсионери. Резервации и пълна програма може да видите на сайта на LUCKY Дом на киното kinolucky.com, както и на boxoffice.bg.

1

2

New Spirit, A (2)

6,991 total views, no views today