Начало Събития Спектакълът „Хубава Яна“ на ансамбъл „Тракия” разпродаден за ден

Спектакълът „Хубава Яна“ на ансамбъл „Тракия” разпродаден за ден

Хубава Яна

Поради големия зрителски интерес Фолклорен ансамбъл „Тракия” ще повтори спектакъла „Хубава Яна“ на 1 март 2017 г., сряда, от 19.00ч. в Дом на културата „Борис Христов“ Пловдив. Билетите с цена 8 и 10 лв. се продават в сградата на ансамбъл „Тракия“ ул. Даме Груев № 1 А, както и в Билетния център пред община Пловдив (пл. Стефан Стамболов №1)
„Хубава Яна“ е музикално-танцов спектакъл за историята, живота и любовта, създаден по идея и хореография на проф. Даниела Дженева, Главен художествен ръководител и хореограф на Фолклорен ансамбъл „ТРАКИЯ“.
Музика: Димитър Христов, Стефан Мутафчиев, Красен Господинов и Петьо Кръстев.
„Хубава Яна“ включва 13 танца и песни от различни региони на България. Идеята възниква от народната поема „Даваш ли даваш балканджи Йово“. Това е спектакъл за историята, живота и любовта, погледната през призмата на съвременника. Една трактовка за силата на любовта на Яна, която минава през противопоставянето и борбата, надмогва насилието и страданията, за да се издигне до своя апогей. Творбите на композиторите и хореографията са съчетани и подредени като музикален калейдоскоп от звуци и чувства.

Побързайте, местата са ограничени!

8,355 total views, no views today