Начало Актуално Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ отваря врати за общоградския празник за Световния ден на водата в Пловдив

Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ отваря врати за общоградския празник за Световния ден на водата в Пловдив

nova_zala

Тази година общоградският празник за Световния ден на водата – 22 март ще се проведе от 11 часа в Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ на ул. „Г. М. Димитров“ № 20. На откриването ще присъства заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив Георги Титюков.

Ежедневно броят на ентусиастите да се включат в общоградския празник за Световния ден на водата расте. Повече от 350 деца вече са заявили желанието си да се включат в тържеството, като покажат свои авторски проекти, върху които работят цяла година. Очаква се импровизирана изложба от картини на водна тематика, постери и макети. Учениците ще покажат и придобитите си знанията чрез демонстрация на водни опити.

За празничното настроение ще се погрижат младите изпълнители от балет „Електра“, група по модерни танци „Ненси денс“, танцово-музикален ансамбъл към СУ „Любен Каравелов“.

Институтът по рибарство и аквакултури ще раздава на всички желаещи рибки, които могат да бъдат пуснати в река Марица, за да се увеличи популацията им.

Организацията на честването е съвместна инициатива на Община Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, „ВиК“ ЕООД – гр. Пловдив и  РИОСВ – Пловдив, която се провежда вече за осма поредна година. Като подкрепящи организации са привлечени и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Института по рибарство и аквакултури.

През 2018 година темата на празника е „Природата за водата”, а името на кампанията – „Отговорът е в природата“. Тя е насочена към прилагането на природосъобразни решения за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени в наше време.

СНИМКА: АРХИВ

8,844 total views, no views today