Начало Актуално Стартира конкурс за реновирането на площада пред Дом на културата „Борис Христов“

Стартира конкурс за реновирането на площада пред Дом на културата „Борис Христов“

Днес с официална пресконференция стартира конкурса за реновирането на площада пред Дом на културата „Борис Христов“.

“Разчитаме на едно умно решение, с което да реорганизираме пространството пред Дома на културата по най-подходящия начин” – това каза на пресконференция днес зам.-кметът по културата Стефан Стоянов по повод старта на конкурса за преустройство на площада пред сградата.

Община Пловдив, в партньорство с ONE ARCHITECTURE WEEK, обявяват анонимен едноетапен конкурс за идеен проект за реновирането на пространството пред Градския Дом на Културата. Tази територия има потенциала да бъде използвана преди и след събития в Дома на Културата, както и да бъде превърната в място със собствен характер и специфика, които да стимулират използването му не само за преминаване. Общата инвестиция, осигурена от Община Пловдив за проектирането и реализацията на проекта, е 100.000 лева с ДДС. Такива са финансовите рамки, с които ще трябва да се съобразят проектантите, които ще кандидатстват със свои идейни проекти в надпреварата. Срокът да представяне на проектите е 10 декември, а петчленно жури в състав зам.-кметът Димитър Кацарски, арх. Илко Николов, арх. Христо Станкулов, урбанистът Нурхан Реджеп и ландшафтният архитект Веселин Рангелов, ще посочи десетте най-добри решения, както и трите финалиста.
Всичките десет проекта-финалисти ще бъдат показани в изложба в периода 17 декември 2014г. – 15 януари 2015г. На класирания първи от Община Пловдив ще бъде предложен договор за изготвянето на инвестиционен проект за реновацията на площада с хонорар в размер на 15.000 лева с ДДС.

Пълна информация за конкурса може да намерите тук:
http://edno.bg/one-architecture-week-2014/konkurs-dom-na-kulturata

6,702 total views, no views today