Начало Събития Стартира четвъртото издание на Детски филмов фестивал в Пловдив. Хитови детски филми безплатно за деца в „Лъки – Дом на киното“

Стартира четвъртото издание на Детски филмов фестивал в Пловдив. Хитови детски филми безплатно за деца в „Лъки – Дом на киното“

oj_kade_izcheznaНай-гледаните детски филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно БЕЗПЛАТНО в „Лъки – Дом на киното“, всяка събота и неделя от 30- ти януари до 20-ти март. Поради големия интерес към фестивала през годините,  четвъртото издание ще бъде с един уикенд по-дълго, а прожекциите са с 22 повече от 2015-та, съобщават организаторите.

Детски филмов фестивал е част от културния календар на града и дава възможност на най-малките да се срещнат за първи път с магията на седмото изкуство. Той се организира от фирма „Пловдививент“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив и активно участие на спонсориращи компании.

В осемте поредни уикенда на детския филмов фестивал ще се състоят общо 64 прожекции, всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа в първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във втора зала. Входът за възрастни е 4 лева, безплатните билети за деца се получават от касата на „Лъки – Дом на киното“ след 10:00 часа в деня на прожекциите.

В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, дублирани на български език.  Хитовите филми „Снежната кралица 2“, „Блинки Бил“, „Ой, къде изчезна Ной“, „Жълтурко“, „Овцата Шон“, „Седмото джудже“, „Фъстъчета“, вечните истории на котаракът в чизми, Малкият принц, пчеличката Мая и Бамзе са само част от заглавията, които ще предложи програмата на кинофестивала на най-малките зрители.

В рамките на фестивала ще бъде представен и филма „ПУК“, създаден по обичаната от поколения деца приказка на Валери Петров. „Пук“ е находчиво съчетание между анимация и игрално кино, озвучен с гласовете на: Антон Радичев, Христина Ибришимова, Веселин Ранков и др.. Специално за прожекцията на 20-ти февруари ще гостува режисьорът Анри Кулев , който лично ще представи филма си на малките зрители на детския кинофестивал.

Най-дългата кинолента с детски рисунки ще майсторят малките зрители на кинофестивала в Пловдив. Във времето преди прожекциите, децата ще имат възможност да рисуват върху истинска кинолента, която след приключване на фестивала ще бъде изложена на специално място във фоайето на Лъки-Дом на киното. Оцветяване на картинки с филмови герои, изрязване на забавни маски за лице и още куп други творчески занимания за децата ще предложат професионалистите от Ателие „Наталини“ във фоайето в паузите между филмовата програма.

Прекрасен велосипед ще зарадва един от малките посетители на кинофестивала, благодение на организираната томбола, която ще се проведе по време на събитието.

12,450 total views, no views today