Начало Пловдив днес Стартира шестото издание на кампания за здравословно хранене и спорт „Да сме здрави“

Стартира шестото издание на кампания за здравословно хранене и спорт „Да сме здрави“

da_sme_zdravi

Откриването на шестото издание на образователната кампания за здравословно хранене „Да сме здрави“ се състоя в ЦДГ „Мир“ в район „Западен”. Официални гости на събитието бяха Стефан Стоянов – зам.-кмет в община Пловдив,  Димитър Колев  – кмет на район Западен, представители на отдел „Образование“ .

Кампанията ще обхване децата на възраст пет и шест години в общо 63 общински детски заведения. Тя ще се проведе в следващите три месеца и ще учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.Инициативата се провежда с подкрепата на Община Пловдив и тази година обхваща 62 детски градини.

Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите от „Имидж консулт”.  Кампанията „Да сме здрави-6” ще наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата.

С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Ще бъде въведена илюстративна „хранителна чиния”, отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри,а препитването на наученото ще става лично от голям мечок. За най-будните и любознателни малчугани са осигурени награди, а участниците ще получат консерви с апетитни зеленчуци от Бондюел и сокове от мечока Теди.

Кампанията „Да сме здрави“ се провежда за 6та година във всички детски градини на град Пловдив. Тя се осъществява от фирма Имидж Консулт ЕООД в партньоство  с  Община Пловдив и подпомага  учебните програми, включени към съвременните образователни модели за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене.

През последните пет години в рамките на кампанията „Да сме здрави“ бяха изнесени  над  850 представления пред повече от  76 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване.

7,613 total views, no views today