Начало Пловдив днес Стефан Стоянов: Гръбнакът на икономиката в Пловдив е малкият и среден бизнес

Стефан Стоянов: Гръбнакът на икономиката в Пловдив е малкият и среден бизнес

biznes_forum

„Пловдив се очертава като един от големите индустриални центрове в Източна Европа. В региона през последните няколко години навлизат нови компании, които правят големи заводи. Това е процес, с който всички много се гордеем заради новите инвестиции, новите работни места, които се разкриват, защото това създава една допълнителна динамика в икономиката”, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на откриването на форум на тема: „Бизнес етикет и протокол”. Срещата беше организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и е във връзка с подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и прилагане на активни мерки за насърчаване на предприемачеството.

„Гръбнакът на икономиката в региона на Пловдив е малкият и среден бизнес. 90 % от регистрираните компании са представители точно на този бизнес. Те създават устойчивостта и развитието на икономиката и насърчават предприемаческия дух”, уточни още заместник-кметът Стефан Стоянов.

Лектор на бизнес обучението беше доц. Д-р Даниела Илиева-Колева, професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол.

Важен елемент за добрия бизнес е общуването, начините за преговаряне с потенциални клиенти, партньори или с хора от друг край на страната или друга държава.

„Предоставянето на възможности за малките и средни предприятия и подпомагане на конкурентоспособността са ключови за развиването на региона като едно добро място за живеене и бизнес”, заключи Стефан Стоянов.

По време на срещата бяха  обсъдени темите, свързани с тенденциите в съвременния бизнес етикет, вербална и невербална комуникация, самоконтрол, личностна визия и имидж.

 

8,399 total views, no views today