Начало Пловдив днес Събират предложения за корекции в имената на спирките от градския транспорт

Събират предложения за корекции в имената на спирките от градския транспорт

kmet_ivan_totev_03052016

„Електронен запис, а не човешки обявява в автобусите името наближаващата спирка”, това обясни кметът инж. Иван Тотев във връзка с несъответствията с наименованията на някои обекти и близките до тях спирки на градския транспорт.

 Някои наименования са известни на  гражданите повече от 20 години, въпреки че обектите, до които се намират, са изчезнали от обществения живот, но така са записани в регистрите, стана ясно от думите на кмета.

 „Искаме да внедрим по най-бързия начин системата. Забелязваме всички пропуски, но засега не взимаме отношение, защото това би забавило проекта. В края на годината ще предложим на Общинския съвет  пълно преименуване на спирките в целия град и ще се съобразим с всички сигнали, особено що се отнася до това как се изговарят в автобусите”, допълни кметът Иван Тотев. Той подчерта, че това е компютърен превод от написан текст, който също се изговаря от машина, а не от човек.

 По този повод например кметът предложи смяна на наименованието на спирка „Папараци” на спирка „Раннохристиянска базилика”.

 В рамките на следващите месеци корекциите ще се правят максимално бързо. До края на годината ще бъдат подготвени и първите данни, които събира системата – брой автомобили, които влизат в Пловдив, часовите диапазони и статистически данни с пътниците. Ще се проследи какъв е пътникопотокът в града. От данните ще стане ясно дали да се подготви една нова транспортна схема, която да влезе в сила от началото на следващата година.

 Примерът, който кметът даде, е с излизане на автобусните линии извън границите на Община Пловдив – до индустриална зона „Радиново”, а и до други населени места, като кръговото кръстовище преди село Браниполе.

 След като управлението на системата бъде дадено на Община Пловдив и тя се внедри окончателно, ще има и оперативна самостоятелност бъдат направени необходимите корекции, заключи кметът Иван Тотев.

16,002 total views, no views today