Начало Пловдив днес Със 700 000 лева проектират ключови инфраструктурни обекти в Пловдив

Със 700 000 лева проектират ключови инфраструктурни обекти в Пловдив

velo

По предложение на кмета Иван Тотев Общинският съвет гласува 700 000 лева от бюджета на Пловдив за проектиране на ключови инфраструктурни обекти в града.

„Проектите ще трябва да са готови до края на годината, а реално ремонтите ще стартират през следващата година“, заяви инж. Тотев.

Това са „Рогошко шосе“ до отсечката на „Дунапак“ и обръщалото на автобус № 27. Ще бъде изградена велоалея, продължение на тази на моста на Адата до гробищата. Стартира и нова процедура за изграждане на изцяло нова велоалейна мрежа, с която ще се свърже Аграрният университет със Сточна гара през булевардите „Найчо Цанов“ и „Христо Ботев“, както и между Сточна гара и Чифте баня през Тунела.

„Ще проектираме и изграждане на продължението на булевард „Македония“ до булевард „Александър Стамболийски“, „Даме Груев“ и връзката между „Кукленско шосе“ и улица „Цар Симеон“ (новият надлез, който ще свързва районите „Южен“ и „Тракия“), допълни още кметът. Улица „Полет“ също ще бъде проектирана за ремонт. Тя е обход на „Коматевско шосе“ към „Брезовско шосе“, през която ще преминават тежкотоварните автомобили.

„Миналата седмица обявихме процедури по ЗОП за Оперативна програма „Региони в растеж“ за 17 милиона лева за улична инфраструктура, облагородяване на междублокови пространства в обхвата между булевардите „Княгиня Мария-Луиза“ и булевард „Марица-юг“. По проект ще бъдат санирани обществени сгради – училища и детски градини в зоната“, уточни Иван Тотев.

5,898 total views, no views today