Начало Пловдив днес В „Северен“ продължава облагородяването на квартал „Гагарин“

В „Северен“ продължава облагородяването на квартал „Гагарин“

ralio_ralev

В район „Северен” продължава облагородяването на квартал „Гагарин”, това съобщи кметът Ральо Ралев. През миналата година с помощта на Община Пловдив се преасфалтираха над 15 улици, тази година идва ред на изграждането на тротоарните настилки по тяхното продължение.

 „Гражданите очакват тези ремонти и когато времето позволи, започваме”, увери районният кмет.

Съгласно инвестиционните планове се предвижда обособяване на паркинг на стойност 30 000 лева на улица „Милеви Скали” за 20 автомобила.

 По-сериозен е проектът за пространството на булевард „България” между № № 2 и 4, което е около три дка общински имот, където ще бъде обособен паркинг за над 100 места. Стойността на строително-ремонтните работи е 300 000 лева и включват асфалтиране и отводняване.

 Улица „Чавдар войвода”, която свързва улиците „Брезовска” и „Оборище” и минава зад 3-то РУП и която в момента на места е с пътни ивици, на места е пръст, ще бъде проектирана за асфалтиране и отводняване , заяви още инж. Ралев. Той допълни, че от въпросната улица ще бъдат премахнати гаражите, а новообособените паркоместа ще бъдат предвидени за платено паркиране съгласно новата наредба.

11,433 total views, no views today