Начало Пловдив днес С нова залесителна акция бе даден старт на поредното разширяване на парк „Лаута“

С нова залесителна акция бе даден старт на поредното разширяване на парк „Лаута“

zalesyavane_plovdiv_lauta

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, районни кметове, общински съветници, представители на Волейболен клуб „Марица“ и много граждани дадоха старт на поредното разширение на парк „Лаута“. Днес там с помощта на ОП „Градини и паркове“ бяха засадени 120 декоративни дръвчета червенолистна слива, като общият брой на фиданките от този вид става общо 200. Всички те са дарени от спомоществуватели и се залесяват около новата алея.

„Надявам се следващата пролет мястото да се превърне в любимо за разходки и отдих. Това е едва началото на акцията, предстои в близките дни да бъдат засадени още 130 дървета, след като терените вече са разчистени. Изградена е и поливна система“, уточни кметът Иван Тотев. Той подчерта, че през последните години територията на парк „Лаута“ е разширена с 75 декара.

„Наскоро изградихме алея от павета, която свързва жилищните зони А10 и А12 в район „Тракия“. Около нея има изградено осветление. В плановете ни е и изграждането на детска площадка“, посочи районният кмет Костадин Димитров.

zalesyavane_plovdiv_1 zalesyavane_plovdiv_2

7,252 total views, no views today