Начало Пловдив днес С обновен център за видеонаблюдение Община Пловдив подобрява сигурността на гражданите

С обновен център за видеонаблюдение Община Пловдив подобрява сигурността на гражданите

videonabludenie_171012017_7

„Днес правим още една крачка към подобряване на сигурността на пловдивчани и гостите на града. ОП „Общинска охрана“ вече е с нов оперативен център. След ремонт на залата за видеонаблюдение бяха закупени 15 нови монитора, сървър, нова телефонна централа, обединяващ софтуер, който се управлява от едно място“. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при официалното представяне на обновения център на „Общинска охрана“.

Стойността на инвестициите е 95 000 лева без ДДС. В момента в оперативния център се наблюдават около 150 камери, разположени на възлови места.

Предвижда се да бъдат монтирани нови камери в квартал „Капана“, Цар-Симеоновата градина, Стария град, за улица „Иван Вазов“, улица „Отец Паисий“, на Сахат тепе, в Дондуковата градина,  в парк „Рибница“.

„Със съвременни камери ще бъдат сменени старите на улица „Александър Батенберг“ и на Гребната база по продължението на канала. Ще положим усилия Пловдив да бъде едно сигурно място през 2019 година и да запълним целия капацитет на системата от 400 камери. Целта ни е да достигнем 2 милиона посетители и тяхната сигурност е една от най-важните ни задачи“, заяви още кметът инж. Иван Тотев и допълни: „Целта ни е центърът, пешеходните и туристически маршрути да бъдат обхванати от видеонаблюдението. Ще се съобразим и с места, заявени от самите граждани, както вчера това направиха граждани от квартал „Коматево“.

Мониторингът в оперативния център е 24-часов, а служителите на „Общинска охрана“ могат в реално време да предупредят органите на Полицията за нередност и те да реагират незабавно. Сигналите по телефона и видеозаписите се запазват.

На място как функционира центърът за наблюдение провериха още директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков, заместникът му Димитър Събчев, директорът на Общинска полиция Костадин Костов, началниците на 2 РУ и 4 РУ на Полицията Димитър Балев и Сивлин Бабаджанов, заместник-кметовете на Община Пловдив Златин Велев и Георги Маринов, както и директорът на ОП“Общинска охрана“ Александър Стайков.

videonabludenie_171012017_1 videonabludenie_171012017_5 videonabludenie_171012017_11 videonabludenie_171012017_13 videonabludenie_171012017_21

11,046 total views, no views today