Начало Пловдив днес С подкрепата на общината ремонтираха залата по бокс на Гребната база

С подкрепата на общината ремонтираха залата по бокс на Гребната база

zala_box_15

В обновена зала по бокс ще тренират спортистите от клуб „Юнайтед спортс – Пловдив“. Това стана факт с финансовото съдействие на Община Пловдив. 35 000 лева струва ремонтът на покрива, а с 18 000 лева е осигурено модерното обзавеждане и боксов ринг.

Бивши и настоящи спортисти присъстваха на откриването. „Надявам се клубът да даде много нови шампиони“, заяви президентът на БК „Юнайтед спорт“ Димитър Добрев – Мутата и си пожела следващият олимпийски медалист да е от обновената зала.

На специално място в залата са поставени снимки на видни шампиони по бокс, сред които Сашо Христов, Иван Михайлов и други.

„Това е един класически пример, когато всички си подадем ръце – Министерството на спорта, Община Пловдив и спортния клуб, че нещата се случват и то добре“, сподели заместник-кметът Георги Титюков. Той припомни, че в първия етап бе обновена залата по вдигане на тежести „Милен Добрев“, а сега и тази по бокс. Предстои това да се случи и със залата по джудо.

Георги Титюков сподели, че се обмисля вариант за поставяне на фотоволтаици на покрива, които зимата да отопляват, а през лятото да охлаждат залите.
След откриването заместник-кметът се качи на боксовия ринг за лека тренировка.

На откриването присъства и директорът на общинската дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зетхински.

zala_box_3 zala_box_10 zala_box_13

8,929 total views, no views today