Начало Пловдив днес С първа копка започна разширението на детска ясла „Веселушка“ в район „Източен“

С първа копка започна разширението на детска ясла „Веселушка“ в район „Източен“

yasla_kopka_2

Първа копка на ново крило на детска ясла „Веселушка“ направиха днес кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков в присъствието на директора на детското заведение Лиляна Паскова, районните кметове, общински съветници и гости.

Предвижда се новата сградата да бъде на два етажа, с 420 кв. м. РЗП. С изграждането ѝ групите ще се увеличат с две. По план ще се изгради и топла връзка между двете сгради.  “Докато траят строителните дейности приемът на деца в едната група ще бъде преустановен, тъй като граничи непосредствено до строежа, затова от съображения за сигурност ще функционират само три от четирите групи“, съобщи кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Той допълни, че проектът е изготвен още през 2008 година, а отделените за изграждането средства са в размер на 470 000 лева.

„Това е яслата, която е най-желана от родителите за посещение от техните деца. Сигурен съм, че и двете нови групи ще бъдат запълнени още с обявяването на приема, тъй като това е район, в който живеят много млади семейства и определено има нужда от разкриването на яслени групи,“ посочи кметът Иван Тотев.

Срокът на строежа на сградата е една година. Плановете са следващата учебна година детската ясла да стартира общо с шест групи. Мястото е с добра локация – има голям двор и млечнакухня.

„През последните три години наблюдаваме тенденцията, че децата от даден набор, които посещават детските градини и ясли, са 80% от целия набор, докато преди това бяха 60%. Тоест има увеличение на заетите места заради реално посещение на децата в детските заведения“, съобщи още кметът Иван Тотев.

yasla_kopka_5 yasla_kopka_3 yasla_kopka_7 yasla_kopka_8 yasla_kopka_6 yasla_kopka_4

6,004 total views, no views today