Начало Пловдив днес С първа копка започна ремонтът на улица „Борис Шивачев“ в район „Южен“

С първа копка започна ремонтът на улица „Борис Шивачев“ в район „Южен“

kopka_b_shivachev_20032017

Започна ремонтът на улица „Борис Шивачев“ в район „Южен“. Стартът беше даден на 20.03.2017 г. с първа копка от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и районния кмет Борислав Инчев. Отсечката е в недобро състояние и за радост на пловдивчани ще бъде преасфалтирана.

Стойността на строително-ремонтните дейности е 60 000 лева и включват още изграждане на тротоари, поставяне на осветление и дъждоприемни шахти, включени към канализацията.

Близо 700 000 лева е капиталовата програма на район „Южен“ за 2017 година.

„Очакваме тази година администрацията да работи и по свръзката на кръговото на улица„Остромила“ с булевард „Александър Стамболийски“, така че следващата година да осигурим средства по изграждането на новата отсечка. С построяването на жилищните комплекси трябва да осигурим и алтернативни маршрути на гражданите, така че да не стават задръствания,“ посочи кметът Иван Тотев.

По думите му улица „Даме Груев“ ще бъде ремонтирана, след като бъде направен проект, за да се види къде може да бъде разширена за нови паркоместа, като максимално ще бъдат запазят зелените площи.

„В момента с решение на Общинския съвет са заделени 1 милион лева за ремонт на „Даме Груев“,“ припомни кметът Иван Тотев.

„В района продължава работата по изграждането на новото крило на ЦДГ „Ралица“. Предстои асфалтиране на улица „Етна“ и изграждане на паркинг на улица „Одеса“, съобщи районният кмет Борислав Инчев.

До края на годината ще се изградят нови три детски площадки – в кв. Коматево, ж.к. „Южен“ и на улица „Стефан Стамболов“, както и новият паркинг на улица „Димитър Талев“ (срещу „Хаджията Груев“) за 63 автомобила на стойност 130-140 000 лева.

Администрацията продължава да изпълнява и ангажиментите си по поддържане на уличната мрежа и запълване на дупките по улиците „Александър Стамболийски“, по „Никола Вапцаров“, по изграждане на тротоари, закупуване и поставяне на пейки, ремонт на детски площадки, поставяне и на два нови заслона.

6,471 total views, no views today