Начало Пловдив днес Тестовете на системата за електронно таксуване продължават

Тестовете на системата за електронно таксуване продължават

okt_5

Тестовете на системата за електронно таксуване в автобусите по линии №25, 93 и 113 от масовия вътрешноградски транспорт ще продължат и през следващата седмица, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Тестовете обхващат проверка за правилното функциониране и надеждността на информацията на всички устройства – бордови  автомати за продажба на билети, валидатори за електронните карти, инспекторски устройства за проверка. Цялата информация се обработва върху мониторите на работните станции в контролния център и се знае в кой автобус е продаден билет, използвана е карта или контрольорът е извършил проверка и евентуално е наложил или не глоба.

„Макар и повечето устройства сами по себе си да работят, все още са необходими дейности по синхронизацията им и предаването на информацията за извършените продажби към НАП“, коментира инж. Кръстев.

Експерти от ОП „Организация и контрол на транспорта“ и „Индра системас“ продължават да извършват проверки и чрез отдалечен достъп, а вчера представител на испанската фирма, който дойде на терен, бе запознат с направените до момента констатации.

okt_2 okt_3

7,368 total views, no views today