Начало Събития Този уикенд: „Реквием“ от Моцарт с Маестро Камджалов – смелост и нови мащаби в класиката

Този уикенд: „Реквием“ от Моцарт с Маестро Камджалов – смелост и нови мащаби в класиката

Дни преди концертите на „Реквием“ от Моцарт, Йордан Камджалов сподели емоции от кухнята на класиката в изцяло нов вид. Предконцертните диалози на диригента, маестра Мая Василева и солистите на „Музикална лаборатория за Човека“ преминаха сред пълни зали и честни въпроси от публиката. Честни бяха и отговорите на Маестро Камждалов, който съвсем открито сподели мислите си преди първия път, в който се осмелява да дирижира творба на гениалния Волфганг Амадеус Моцарт.
На сцените в София (25 март, събота) и Пловдив (26 март, неделя) Йордан Камджалов ще излезе заедно с GENESIS ORCHESTRA – утвърдени по цял свят български музиканти, събрани от различни страни на една сцена, и хористите на Музикална лаборатория за Човека – непрофесионалисти, които доказват колко далеч може да стигне човек, избрал да развие потенциала си чрез безграничната сила на пеенето.
„Да застанат на сцената хора, а да пеят ангели – това търсим и за това работим.“ Така маестро Камджалов описа работата със солистите на Лабораторията. Сред смелите идеи на диригента ще е и опитът му да „преведе“ Моцарт чрез изцяло нова форма на докосване до музиката – „музикално въведение“, което само един експериментатор би си позволил.
За концерта в София на 25 март – поради големия интерес организаторите пускат допълнителни правостоящи билети! А концертът в Пловдив на 26 март ще пренесе класическите форми в изцяло нов мащаб. На специално устроена сцена в зала „Колодрума“, която дава 360-градусов поглед към хора, оркестъра, солистите и диригента, събитието на Маестро Камждалов ще бъде излъчвано на живо и онлайн чрез „лайвстрийм“ абсолютно безплатно.
Излъчването на концерта ще се случи на фейсбук страниците на „Сосиете Женерал Експресбанк“ и на „Свобода в класиката/Freedom in Classics” , както и на платформата на STREAMER.BG.

Проектът „Свобода в класиката“ се осъществява в финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Календара на културните събития за 2017 г. и в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата – 2019

Плакат „Реквием“ от Моцарт с Маестро Камджалов

Видео: „Реквием“ от Моцарт, под диригентството на маестро Йордан Камджалов

8,348 total views, no views today