Начало Събития Уникален „Голям детски концерт” в „Дни на музиката в Балабановата къща”

Уникален „Голям детски концерт” в „Дни на музиката в Балабановата къща”

Академичен народен хор снимкаЗа четвърта поредна година в рамките на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” ще се проведе прочутият „Голям детски концерт”! Откритата сцена на Римския стадион – един от най-привлекателните туристически обекти на Пловдив, отново ще позволи на жителите и гостите на града да превърнат неделната си „разходка” в съпреживяване на едно незабравимо културно събитие.

На 29 май от 18.30 ч. Големият детски концерт ще срещне публиката със знаменития  Народен хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и с популярния и обичан от всички  Оркестър на НУМТИ „Добрин Петков” с диригент доцент д-р Пламен Първанов – оркестъра, свирил в Златната зала на Музикферайн във Виена.

Двата състава ще музицират за първи път заедно, като в тяхно изпълнение ще прозвучи брилянтна смес от фолклор и симфонична музика.  Програмата е съставена изцяло от произведения на български композитори, а важното послание на този концерт е да помним и ценим българското музикално творчество!

Водещи на събитието ще бъдат талантливите и артистични ученици Неда Канева и Илиян Тиганев, а входът за концерта е свободен!

През годините в ежегодния Голям детски концерт са участвали Симфоничният и Духовият оркестър на НУМТИ „Добрин Петков”, Ансамбъл ударни инструменти „ПРЕСТО” – Пловдив, Филхармония „Пионер” – София, Перкусионен ансамбъл „Акцент” – Плевен, Оркестър „Marching Stars” – Златица и др. В тези концерти са се изявили именити солисти като цигуларят Мони Симеонов от САЩ, концертмайсторите на едни от водещите оркестри в страната: Павел Златаров – Софийска филхармония, Галина Койчева – Симфоничен оркестър на Българското радио, Йордан Димитров – Камерен ансамбъл „Софийски солисти“, джазменът виртуоз –  Венци Благоев, Тримата тенори „UNIQUE VOICES” и много други.

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” - носител на сертификата за качество „Европейски фестивал 2015 – 2016“ на Европейската фестивална асоциация, се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Община „Пловдив“, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата“.

 

12,262 total views, no views today