Начало Пловдив днес Усилено се изпълняват дейностите по Транспортния проект

Усилено се изпълняват дейностите по Транспортния проект

totev_stoyanov_marinov

Ангажираните с изпълнението на транспортния проект фирми и предприятия преминават на двусменен и трисменен режим на работа. „Планът е до 15 декември да подадем документи за Акт 15, което означава приключване на строително-монтажните работи, макар крайният срок за изпълнение да е краят на годината“, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Екипи на общинските предприятия „Организация и контрол на транспорта“ и „Жилфонд“ също се включват в новия работен график, като основната им задача е грижата за монтиране на новите знаци и режими на кръстовищата. Съдействие се очаква също от органите на МВР.

„Тази седмица започва и монтажът на електронните табла по 354-те автобусни спирки. Призоваваме гражданите да ги пазят от вандалски прояви, тъй като със скорошното им пускане в действие ще се постави ново начало в качеството на предлаганата транспортна услуга“, заяви заместник-кметът Георги Маринов.

Той се извини на гражданите за временните неудобства поради натовареното движение и помоли за още малко търпение. За улеснение на пловдивчани в сайта на общината своевременно ще бъдат оповестявани кръстовищата със затруднен трафик.

6,136 total views, no views today