Начало Пловдив днес Учениците от ПГХТТ впечатлени от новите лаборатории и подобрената образователна среда

Учениците от ПГХТТ впечатлени от новите лаборатории и подобрената образователна среда

presk_pghtt_1122018

„Учениците са много впечатлени от високото ниво на оборудване на лабораториите с необходимите консумативи. Проектът „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ“ е изключително важен за нас. Неговата реализация означава осигуряване на учениците на по-качествени условия за обучение“, това заяви Людмила Ганчева, директор на ПГХТТ по време на заключителната пресконференция, която се проведе на 11.12.2018 г. в заседателната зала на Община Пловдив.

По думите ѝ сега ще е много по-лесно да подготвят младежите в съответствие със съвременните изисквания и очаквания на пазара на труда.

Общата стойност на проекта е 1 399 985,87лв. (от които – за строителни дейности и строителен надзор – 985 229,95 лв.;  за оборудване – 341 809,20 лв.). Периодът на изпълнение е общо 25 месеца от  25.11.2016г. до 25.12.2018г..

Бенефициентът е Община Пловдив, а ремонтните дейности са осъществени в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника (ПГХТТ) – гр. Пловдив

„Проект „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ – гр. Пловдив“, по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ цели изграждането на благоприятна и съответстваща на съвременните образователни изисквания среда“, сподели заместник-кметът инж. Димитър Кацарски. Според него осъществяването на този проект е и един добър пример за останалите общински училища, с което се създава възможност за създаване на по-добра и качествена обучителна среда, за повишаване привлекателността на професионалното образование.

В рамките на двугодишната реализация на проекта (2016-2018г.) е постигнато следното:

- осъвременена е физическата среда на ПГХТТ – гр. Пловдив. Строителните интервенции, реализирани по проекта, са допринесли за цялостната модернизация на училището, като са извършени – вътрешни ремонти на учебни кабинети и отоплителна инсталация, саниране на училището (прилагане на цялостни мерки за енергийна ефективност, вкл. – ремонт на покриви, хидро- и топлоизолация и др.) и облагородяване на входно дворно пространство, включително – осигуряване на достъпна среда;

- доставено и монтирано е оборудване и обзавеждане в съответствие с изучаваните професионални направления в училището (специализирана апаратура и средства за лабораторни кабинети и работилници и др.), както и са осъществени мерки за подобряване условията и комфорта на учащите – оборудвани са компютърни кабинети, подновено е обзавеждането в класните стаи и др.

Реализирането на целите на проекта е в услуга, както на бъдещите ученици, така и на работодателите в Пловдив и региона.

7,105 total views, no views today