Начало Пловдив днес Ученици дискутираха на тема „Един живот – един избор!” за борбата с наркотиците

Ученици дискутираха на тема „Един живот – един избор!” за борбата с наркотиците

kragla masa_narkotici (2)

Младежи от 8 училища и доброволци от Българския младежки червен кръст в Пловдив  си дадоха среща на организирана кръгла маса. Мястото – Община Пловдив, а причината – дискусия на тема „Един живот – един избор!”, свързана с борбата с употребата на наркотични вещества на Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с  Превантивно-информационен център /ПИЦ/ Пловдив.

Истински дебати се разгоряха по темите, свързани с истини и митове за марихуаната, дизайнерските дроги, алтернативните занимания за предпазване от употребата и влиянието на психоактивните вещества, симптоми и последици от използването им, ролята на родителите, на социалното обкръжение и други.

По време на форума младежите имаха възможност да разгърнат своите тези под формата на презентации, да отговарят на различни въпроси на връстниците си, да обменят опит, идеи и виждания.

„Нашата цел е да поддържаме непрекъсната връзка и комуникация с Вас, за да може да правите компетентен избор, за да ориентираме повече млади хора като вас“, заяви Живка Йовчева, председател на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив.

Кръглата маса се организира и във връзка с изпълнение на общинската политика в областта на наркоманиите за 2017г. Децата, които взеха участие, са от училищата: „Никола Вапцаров“, ФЕГ „Антоан С. Екзюпери“, „Свети Климент Охридски“, „Свети Константин-Кирил Философ“, Христо Г. Данов, „Черноризец Храбър“, „Васил Левски“.

kragla masa_narkotici (3) kragla masa_narkotici (4)

8,346 total views, no views today