Начало Актуално Ученици от осем пловдивски училища ще се състезават във викторина „Отвори очи! Бъди информиран“

Ученици от осем пловдивски училища ще се състезават във викторина „Отвори очи! Бъди информиран“

iovkov_sanirano-275x151

Във връзка с изпълнение на общинската политика в областта на наркоманиите за 2016 г., Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив, организират викторина с мултимедийна презентация под надслов: „Отвори очи! Бъди информиран!”, която ще се проведе на 24.10.2016г. от 14.00 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив.

Викторината се организира с участието на ученици от 8-ми до 10-ти клас от осем пловдивски училища, които имат креативно мислене и умеят да представят по интересен и достъпен начин информацията по поставената тема.

Мероприятието ще се проведе в две части, като всеки отбор ще се състои от 2-ма ученика.

-         1-ви кръг – Мултимедийна презентация по предварително зададена от нас тема /разпределена чрез жребий/, свързана със здравните  рискове от употребата на дадено психоактивно вещество – 5 мин.

-         2-ри кръг – Отговор на един въпрос, свързан с вредата от конкретно психо-активно вещество, върху определен орган или система от човешкото тяло – 5 мин.

Викторината ще има състезателен характер. Журито, с представители от Превантивно-информационен център -Пловдив, ще оценява участниците по шестобалната система.

Всички участници ще получат индивидуални и отборни стимулиращи награди.

Презентациите ще получат широка популярност чрез използването и разпространението им в дейностите на Превантивно-информационен център – Пловдив, както в пловдивските училища, така и на обществени събития и мероприятия, провеждани от Общински съвет по наркотични вещества – Пловдив.

Идеята е събитието да получи широк обществен отзвук по поставените теми, както и да обедини младите хора в каузата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център – Пловдив – Борбата с наркотичните вещества.

Всяко училище може да покани свои представители, които да се включат за подкрепа в публиката.

След приключване на изложенията, участниците ще бъдат наградени от Председателя на Общинския съвет по наркотични вещества в Пловдив Живка Йовчева.

6,517 total views, no views today