Начало Пловдив днес Ученичката от Търговската гимназия Петя Проданова бе кмет за един ден на Пловдив

Ученичката от Търговската гимназия Петя Проданова бе кмет за един ден на Пловдив

kmet_1_den_petya_prodanova

Единадесетокласничката от Националната търговска гимназия Петя Проданова стана кмет на Пловдив за един ден, а нейни заместници – Евгени Петков от ОМГ „Акад. Кирил Попов“ и съученичката й Десислава Василева. Младите хора поеха управлението в Община Пловдив на 25.03.2015 г. в рамките на международната инициатива „Мениджър за един ден”, която в града ни преминава под егидата на кмета Иван Тотев.

Тази година проявата има своето  14-то издание на национално ниво и десето -  в Пловдив. В града под тепетата в „Мениджър за един ден“ се включиха 53-ма ученици от 5 учебни заведения,  19 институции, организации и фирми. Хубавото е, че броят на фирмите-участници се увеличава, заяви при  тържественото откриване Огнян Димитров – представител на организаторите от Джуниър Ачийвмънт България в Пловдив и преподавател в Общинския детски комплекс.

Кметът за един ден Петя Проданова и нейните заместници се запознаха със структурата и работата на администрацията в Община Пловдив и споделиха свои идеи за развитие на града.

Кметът инж. Иван Тотев приветства всички участници в инициативата. Той препоръча на младите хора да обичат Пловдив. „Всичко тръгва от любовта към Пловдив. Когато човек се чувства свързан с града, той мисли позитивно и има идеи за неговото развитие“, заяви кметът Тотев. Той запозна Петя, Десислава и Евгени с приоритетите и предизвикателствата, които стоят пред управлението на Община Пловдив.

6,274 total views, no views today