Начало Събития Филмовите нощи стартират с драматичния „Да обичаш Пабло“ и комедията „Книга за възрастни“

Филмовите нощи стартират с драматичния „Да обичаш Пабло“ и комедията „Книга за възрастни“

fnf-pabl

„Марицата“, „Боен клуб“ и „Криминале“ са хитовете в 20-ото юбилейно издание на кинофестивала, още около 50 забавни, приключенски и арт филми очакват пловдивчани до края на юли

20-ото издание на „Филмови нощи Филипополис“ стартира тази вечер с прожекции на драматичния филм за наркотрафиканта Ескобар – „Да обичаш Пабло“ и комедията „Книга за възрастни“. До края на юли предстоят още над 20 дни с вълнуващи филми, сред които много забавни заглавия, интересни приключенски истории и арт кино от България и света. Програмата на Филмовите нощи продължава с прожекции всяка вечер до 29 юли.

„ДА ОБИЧАШ ПАБЛО“ разказва историята за световноизвестния наркотрафикант Пабло Ескобар. В кожата му влиза невероятният Хавиер Бардем, който си партнира на екрана с Пенелопе Крус. Двамата пресъздават един необичаен поглед към живота на наркобоса, когото ще видим освен в традиционната му светлина на зъл престъпник и на умело контолиращ публичното мнение човек, чрез различни благотворителни акции.

Романтичната комедия „КНИГА ЗА ВЪЗРАСТНИ“ събира на екрана няколко от най-атрактивните дами от големия екран – Даян Кийтън, Джейн Фонда, Алисия Силвърстоун и други. Те влизат в ролята на приятелки с частен книжен клуб, които научават историята за Крисчън Грей и по този начин преоткриват своята сексуалност.

По случай 20-ото юбилейно издание ще може да гледате три от най-култовите заглавия в историята на киното. Това са легендарните филми от 90-те на миналия век „МАТРИЦАТА“, „БОЕН КЛУБ“ и „КРИМИНАЛЕ“. Програмата включва още селекция български филми, сред които „8’19“ , „РАДИОГРАМОФОН“, „ВЪЗВИШЕНИЕ“ и други най-нови популярни наши продукции. За поредна година Филмовите нощи ще предложат и селекция от приключенски заглавия – един ден е посветен на фестивала за късометражни филми BANFF 2018, а в селекцията ще може да гледате също „С ТУК-ТУК ИЗ ЕТИОПИЯ“, „КАМИНО ДЕ САНТЯГО“ и „С КАНУ ПО АМАЗОНКА“.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билети се продават на касата на „Лятно кино Орфей“ всяка вечер след 19:30 часа, а места може да си запазвате на boxoffice.bg.

6,575 total views, no views today