Начало Събития „Филмови нощи във Филипополис“ представя за 19-ти път в Пловдив световни кинохитове

„Филмови нощи във Филипополис“ представя за 19-ти път в Пловдив световни кинохитове

Огромен 45 кв. м. 3D метализиран екран, киномашини от най-висок клас, страхотен звук и изключително атрактивни цени на билетите очакват любителите на седмото изкуство

От 8 до 30 юли тази година ще се проведе 19-то издание на най-популярното и обичано киносъбитие в Пловдив – ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС. Мястото отново е лятно кино „Орфей“, където под погледа на звездите ще имате възможност да гледате едни от най-актуалните заглавия от света на комерсиалното и арт кино.

ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС се организира от „Пловдивфилм“ ООД, с подкрепата на Община Пловдив, като част от Културния календар на града  за 2017 година. Деветнадесетото издание ще продължи изобилието от премиерни заглавия, филми с награди от световни фестивали, любими кинохитове и най-добрите български продукции, създадени през последната година. За радост на всички киномани тази година ще бъде инсталиран огромен 45 кв. м. 3D метализиран екран, киномашини от най-висок клас за изключително чист и наситен образ, както и страхотен звук за максимално кинопреживяване.

В програмата е включена амбициозната продукция на Люк Бесон – „ВАЛЕРИАН И ГРАДЪТ НА ХИЛЯДИТЕ ПЛАНЕТИ 3D“. Зрелищният спектакъл от режисьора на „Леон“, „Никита“, „Петият елемент“ и „Люси“ е създаден по новаторските серии от комикси, вдъхновявали цяло поколение художници, сценаристи и режисьори. Действието се развива в далечния XXVIII век. Двама космически специални агенти – Валериан и Лорелин се отправят на мисия на удивителния кораб Алфа, дом на стотици хиляди същества от всички краища на Галактиката. Обикновената операция обаче се обръща в подозрително дело, а специалните агенти стават неволни участници в междугалактически заговор.

Посетителите на ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС ще имат възможност да гледат и „РАЙ“ – последния филм на Андрей Кончаловски, в който се разказва историята на Олга, Жул и Хелмут, чиито пътища се пресичат в тежки военни времена. Олга – имигрирала руска аристократка, е член на френската съпротива, която е арестувана от нацистите. В затвора тя се запознава с французина Жул – нацист, който трябва да разследва нейния случай. С течение на времето и наближаването на нацисткия крах представата й за Рай драстично се променя.

Най-престижният планинарски фестивал в света Banff Mountain Film Festival за втора поредна година ще гостува в Пловдив на „Филмови нощи във Филипополис“. Ще бъдат представени най-добрите спортни, природни и приключенски филми. 10-те заглавия са в жанровете – ски, парапланеризъм, спийдфлаинг, акробатика, планинско колоездене, катерене и други.

Други актуални заглавия, които ще се завъртят под открито небе са комиксовият „СПАЙДЪР-МЕН: ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА 3D“, който ще покаже един различен Питър Паркър, новият филм на Шон Пен „ПОСЛЕДНОТО ЛИЦЕ“ с участието на Чарлийз Терон и Хавиер Бардем, „MУМИЯТА 3D“ с Том Круз и Ръсел Кроу, „ВОЙНАТА ЗА ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ 3D“ и военната драма „ДЮНКЕРК“ на Кристофър Нолан. „LA LA LAND”, един от най-награждаваните филми от миналата година също е включен в програмата, а почитателите на родното кино ще могат да видят провокативния „НИКОЙ“, „ЛЕТОВНИЦИ“ на Ивайло Пенчев, филмът за състезания с коли на Асен Блатечки „БЕНЗИН“ и историческата драма „ВОЕВОДА“.

Продажбата на билети започва на касата на кино „Орфей“ от 8 юли 2017 г., всяка вечер от 19.30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg.

Цени:

  • за 2D прожекции – 6 лв.
  • за 3D прожекции – 7 лв.
  • цена на билета за BANFF – 10 лв.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

9,372 total views, no views today