Начало Младежки дейности Пловдивски ученици спасиха от изсичане 306 дръвчета и дариха 1 802 лева на болно дете

Пловдивски ученици спасиха от изсичане 306 дръвчета и дариха 1 802 лева на болно дете

21.11.2012 год.

Над 18 тона употребявана хартия събраха деца и младежи, възпитаници на 14 пловдивски училища, по време на благотворителната екологична кампания „Лист по лист“ 2012 год. Резултатите от акцията бяха обявени от зам.-кмета Георги Титюков и Вера Кирилова от Национален алианс за работа с доброволци в присъствието на ученици, учители, директори на учебните заведения и журналисти. Първенец в еко надпреварата стана ОУ „ДушоХаджидеков“, които събраха и предадоха 4 640 кг хартия. На второ място се нареди ЧПГ „Класик“ с 540 кг хартия, а на трета позиция се класира ПГХТТ с 2 580 кг. Трите училища получиха наградите на организаторите – среща с рап певеца Устата, пълна организация и реализация на спортен празник в школото и оборудване на физкултурен салон със спортни уреди.

С грамоти и сертификати бяха наградени всички останали участници в благотворителната инициатива.Г-н Георги Титюков връчи чек със събраната от кампанията сума на стойност 1 802 лева на четиригодишния Деан, който страда от рядкото заболяване – артрогрипозаи се нуждае от ежедневни грижи, физиотерапия, операции и лечение.

Целта на инициативата, която протече от 5-ти до 9-ти ноември с участието на 8 100 ученици от ПГХТТ, ОУ „Райна Княгиня”,ОУ „Д-р Петър Берон”, СОУ „Св. Климент Охридски”,ОУ „ДушоХаджидеков”,ЧПГ „Класик”, СОУ „Найден Геров”,ПГСАГ „Арх. Камен Петков”,ПГТ „Гоце Делчев”, СОУ „Свети Седмочисленици”,ПГЕЕ, ОУ „Васил Петлешков”, ОУ „Стоян Михайловски” и СОУ „Св. Патриарх Евтимий“, бе да популяризира „зелената идея“ сред младите в Пловдив чрез организирането на мащабно събиране на употребявана хартия. Само за 5 дни те събраха 18 020 кг хартия и спасиха от изсичане цели 306 дръвчета.

Кампанията „Лист по лист 2012” се осъществи от Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и Национален алианс за работа с доброволци, с подкрепата на Национален алианс за хора с редки болести, Областен информационен център, Фондация „Виртуална помощ”, ПапирБГ, фирми и граждани.

8,536 total views, no views today