Начало Събития Хип-хоп фестивал ще учи младежите да казват НЕ на дрогата

Хип-хоп фестивал ще учи младежите да казват НЕ на дрогата

FB_IMG_1462354500830Нов, младежки, творчески фестивал под мотото „КАЖИ НЕ НА ДРОГАТА. ТВОРЧЕСТВОТО СЪЗДАВА, НАРКОТИЦИТЕ УБИВАТ – ИЗБЕРИ ХИП-ХОП, БЪДИ ТИП-ТОП” ще се проведе в Цар Симеоновата градина в гр. Пловдив на 21 и 22 май 2016 г. Това съобщиха днес на специална пресконференция в община Пловдив, организаторите от неправителствената организация „Активна подкрепа за креативност“, в присъствието на заместник-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева.

Двудневният фестивал е част от Културния календар на община Пловдив за 2016 година, финансовата подкрепа е в размер на 5000 лв. Инициативата се подпомага и от специалисти от МБАЛ „Свети Каридад“ и Общинска фондация „Пловдив 2019“, които застават зад идеята да бъдат убедени младите хора, че най-хубавото място за живеене е светът без наркотици.

Целта на фестивала е това да се случи без скучни и досадни лекции, затова в рамките на двата дни ще бъдат организирани  временни базари с тематични тийнейджърски стоки, уъркшопове по хип-хоп и брейк танци, ще се изработват бижута от необичайни предмети и материали. На място ще се рисуват с къна временни татуировки и ще се проведат състезания по рисуване на графити, състезания по Beatbox § freestyle и много други. Всички победители в отделните състезания ще бъдат зарадвани с предметни награди. През цялото време, на разположение ще бъде специалист в сферата на превенцията на наркотичните вещества, с който младите хора могат да се консултират, да задават въпроси, да получат полезна  информация и материали за зависимостта от наркотиците и борбата с тях. В двете вечери ще има атрактивни концерти на родни хип-хоп изпълни, които ще разпалват танцовиия дух на младежите.

„Искаме за пореден път да алармираме, че не е нужно да се взимат вещества, за да се чувства човек свободен и отговорен. Никога не е достатъчно това, което говорим и вършим, за да помогнем на изпадналия в наркотична зависимост. Целта ни, обаче не е да се изнасят дълги и скучни лекции по проблема с наркотиците, а чрез творчество и забавления да успеем да въздействаме на  подрастващите, за да не бъде пропуснат онзи „миг на колебание“. Основната ни мисия е да помогнем на младежите в трудните тинейджърски години, да се научат да казват „НЕ“! Да успеем да ги убедим, че всички решения за техния живот и бъдеще са в техните ръце”, споделиха организаторите Димитър Илиев – координатор, Вяра Топузова и  Маруся Дардова.

За събитието е създадена фейсбук страница, на която е публикувана подробна информация за програмата. Началото е в 10 часа на 21 май, дневните занимания и състезания са до 19 часа, когато е началото на концертите на хип-хоп изпълнителите, групите и балета.

15,547 total views, no views today