Начало Събития Хор „Детска китка” при Общински детски комплекс – Пловдив

Хор „Детска китка” при Общински детски комплекс – Пловдив

Snimka Zlatina

Два празника в един концерт

Хор „Детска китка” става на 70 години, а главният му диригент проф. Златина Делирадева празнува 50-ия си творчески сезон с него.

Хор „Детска китка” при Общински детски комплекс – Пловдив ще отпразнува 70-ия си рожден ден, а главният му диригент проф. Златина Делирадева – 50-ия си творчески сезон с хора с празничен концерт на 11 ноември 2017 г. в ДК „Борис Христов” от 19.00 ч.

Концертът ще бъде в две части с гост солистите Веселин Койчев (китара), Джеръми Мартин (саксофон) и група „Спектрум”.

Младите изпълнителки от хора ще представят песни от български и европейски композитори, джаз стандарти и изпълнения с етно мотиви. Премиера ще има „Песен на надеждата” от Сузана Линдмарк с хореография на Венцислава Еленска. Видео поздрав към празнуващите ще поднесе бившата хористка, световно известната оперна прима Соня Йончева.

В края на концерта на сцената ще се съберат над 150 настоящи и бивши хористи, за да изпеят заедно песните „Алелуя” на Ленърд Коен и „Родна стряха” по музика на Петър Льондев и текст на пловдивския поет Иван Николов.

Диригенти: Яна Делирадева и Златина Делирадева, на рояла Мария Калоферова, хор майстор Джулия Узунова.

Хор „Детска китка” е един от детско юношеските хорове с най-дълга история в България. В трите му състава в момента пеят 120 момичета от 35 пловдивски училища. Преди броени дни хор „Детска китка” беше удостоен с престижната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Кристална лира 2017” в категория „Хорово изкуство”, а г-жа Златина Делирадева със званието „Почетен гражданин” на Пловдив.

Медийни партньори: БГ Радио и Катра ФМ

Партньори: Алианс за работа с доброволци, Държавна опера Пловдив, Магазини Тилия, Star хотел и Marton Partners.

DSC_0947

9,958 total views, no views today