Начало Пловдив днес 2019 балона полетяха в небето на Пловдив за Европейска столица на културата

2019 балона полетяха в небето на Пловдив за Европейска столица на културата

totev_baloni_ESK

2019 балона полетяха в небето на Пловдив. Те бяха пуснати от площад „Стефан Стамболов“ в центъра на града, където хиляди пловдивчани и гости на града ЗАЕДНО отпразнуваха официалното утвърждаване от Съвета на министрите на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

„Всички ние, пловдивчани, положихме големи усилия през последните четири години да подготвим града, да направим промяната в него. Горд съм да бъда кмет точно в този мандат, когато Пловдив изгрява като ярка звезда на културната карта на Европа“, заяви кметът Иван Тотев пред многобройните граждани на площада и продължи: „Няма съмнение, че до 2019 г. нашият град ще претърпи една огромна промяна чрез култура. Пловдив се променя и тази промяна вече е видима. Пловдив е градът, който ще представя България и България ще се представя чрез Пловдив“, каза още кметът Иван Тотев и благодари на пловдивчани за подкрепата.

Общоградският празник започна в 11.30 часа с изпълнения на ансамбъл „Тракия“ и Хора на Пловдивските момчета. Точно в този час започнаха концертните програми, подготвени в 6-те района на града. Символично Пловдив празнува ЗАЕДНО под един покрив – част от пешеходната зона е покрита с мрежа. Другата атракция е големият надпис „Пловдив 2019“ на обновените стълби на „Каменица“.

Тържествата ще продължат през целия ден, а в 21.00 часа тази вечер гражданите могат отново да се насладят на възродения символ на Пловдив – Пеещите фонтани, където отново ще има пищна заря.

5,236 total views, no views today