Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев връчи удостоверения на най-новите попълнения от доброволци във формирование „Пловдив 112″

Кметът Иван Тотев връчи удостоверения на най-новите попълнения от доброволци във формирование „Пловдив 112″

DSC_0976Кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев лично връчи удостоверения на най-новите доброволци от формирование „Пловдив 112“. Повод е днешният ден, на който по инициатива на ООН от 1985 година се отбелязва Международният ден на доброволеца.

„Ние от Община Пловдив сме изключително горди с тези наши съграждани, които жертват от личното си свободно време за обществена дейност, в която те рискуват живота и здравето си за други хора, изпаднали в беда. Това е огромна чест,“ обърна се към присъстващите Иван Тотев. Той не пропусна да отбележи фактът, че в Пловдив има над 70 доброволеца и бройката продължава да се увеличава. Кметът припомни, че пловдивските доброволци са участвали в едни от най-важните акции, като тази във Варна през 2014г.

Доброволците получиха и специални поздрави от заместник-кмета Георги Маринов. „Надявам и в бъдеще да не пожалите своите умения и сили, които трупате непрекъснато в това ваше благородно начинание,“ заяви той.

От местното формирование „Пловдив 112“ двама са номинирани за званието „Доброволец на 2016-та година“ – г-н Каракашев и г-н Спасов.

10,143 total views, no views today