Home Пловдив днес В навечерието на 6 септември измиха паметника на Съединението

В навечерието на 6 септември измиха паметника на Съединението

miene_pametnik_2
С 15 литра шампоан, ухаещ на люляк, екипи на ОП „Чистота“ измиха паметника на Съединението и целия площад, където утре вечер ще се състои официалното национално честване по случай 132-годишнината от Съединението на България .
„По традиция мием монумента и цялото пространство наоколо всяка година в навечерието на Деня на Съединението, който е и празник на Пловдив“, посочи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.
Почистени са също водоприемните шахти, автобусните спирки, заличени са новопоявили се драсканици върху фасадите на съседните сгради, работници от предприятието пребоядисаха подлеза на площада.
Рано сутринта на 6 септември се предвижда машинно измиване на маркуч и на дюзи на булевардите „Голямоконарско шосе“ и „Шести септември“, откъдето минава маршрутът на международния мемориален маратон „Съединение“. През целия ден дежурни екипи ще се грижат за чистотата във всички градски зони, където се очаква хиляди жители и гости на Пловдив да посетят многобройните празнични събития.
Иван Стоянов припомни, че от началото на месеца по входно-изходните артерии се веят големите национални трибагреници, а други 300 знамена – националното, пловдивското и с емблемата на града като Европейска столица на културата „Пловдив заедно – 2019“, са монтирани върху новите или освежени електрически стълбове.

miene_pametnik_1

miene_pametnik_3

miene_pametnik_4

miene_pametnik_5

7,497 total views, no views today