Home Събития Малките таланти от „Буратино“ с нова постановка „Без имитации“ по Бизе

Малките таланти от „Буратино“ с нова постановка „Без имитации“ по Бизе

БУРАТИНО

На 2 юни 2018 г. от 19.00 часа на сцената на ДК „Борис Христов” пред пловдивската публика от почитатели, родители, близки и приятели, Балетно студио „Буратино” ще представи новата си постановка „Без имитации” по музика на Жорж Бизе, неговите сюити 1 и 2 „Кармен”, фрагменти от „Арлезианката” и „Симфония в До мажор“.

„Задачата ни е много отговорна поради огромната популярност на неговите произведения. Все пак това е най голямата фигура на френското оперно изкуство. Ние се радваме, че през 51-ия си творчески сезон вече представяме второто си заглавие, което е предизвикателно не само за децата и учениците ни, а и за екипа от хореографи – д-р Матова и доц. д-р Табакова , художника отговарящ за сценичното пространство и художника на костюмите“, разказа ръководителят на балетно студио „Буратино“ балетният педагог Маша Иванова.

„Музиката на Жорж Бизе е пълна с енергия, ликуваща, огнено темпераментна. Искахме постановката да е ярка, цветна! Всички деца трябва да са красиви, да бъдат забелязани, да бъдат обичани.! Да се радват на любов и щастие! Да живеят удивително! За тях е този спектакъл“ допълни още Маша Иванова.

В „Без имитации” участват всички деца и ученици на студиото. Седмица след представянето, Балетно студио „Буратино“ заминава за Италия за участие в Международен фестивал.

6,972 total views, no views today