Home Събития Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ идва в Пловдив

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ идва в Пловдив

Студена война

От 14 до 23 септември любителите на световното кино ще могат да си припомнят какво е любовта в различните ѝ проявления, благодарение на богатата програма на фестивала, която ще бъде излъчена в Lucky Дом на киното.
В продължение на 10 дни ще бъдат показани 20 филма, всеки ден от 19 и 21 ч.
Фестивалът е част от Културния календар на града за 2018 година и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Акцентът на тазгодишното издание е носителят на „Златна палма“ за режисура в Кан „Студена война“ от режисьора на спечелилия „Оскар“ за чуждоезичен филм „Ида“ Павел Павликовски. Филмът разказва за една силна любов на фона на разгарящата се Студена война между Източна и Западна Европа през 50-те години на миналия век.
Награденият от журито на Венеция „Прекрасна страна“, както и носителят на „Сребърен лъв“ за режисура „Попечителство“ също ще бъдат част от програмата.
Освен фестивалните фаворити, „Любовта е лудост“ ще предложи и филми с любими познати актьори.
Ейдриън Броуди ще се разхожда из улиците на „Нощен Манхатън“ по романа на Колин Харисън, Жулиет Бинош (под режисурата на Клер Дени) ще търси любовта в „Слънцето в нас“, а носителят на „Оскар“ Джей Кей Симънс ще бъде част от антологията „Разделени светове“ на гръцкия режисьор Христофорос Папакалиатис.
Почитателите на високите скорости пък ще могат да гледат „Състезателката и затворникът“ с талантливия Матиас Шонхаерт.
Фестивалът започва този петък (14 септември) с прожекцията на „Слънцето в нас“ и ще продължи до следващата неделя (23 септември), като всеки ден в Lucky Дом на киното ще бъдат показвани по два от филмите в програмата.
Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на киното.

6,863 total views, no views today