Home Събития Напишете и изпратете вашата Коледна приказка

Напишете и изпратете вашата Коледна приказка

Общински институт „Старинен Пловдив“ очаква вашата приказка, вдъхновена от предстоящите Коледни и Новогодишни празници

Декември ще се настани със СВЕТЛИНА и НАДЕЖДА в Стария град, нарамил под мишница дебелата книга с коледни приказки. Най-напред ще се отбие в Балабановата къща, за да се сгрее от пламъчето на добротворството и душата му ще заблести заедно със светлинките на празничната елха на Лапидариума.

После ще му стане весело и ще му се прииска от сърце да попее с приятели на Римския стадион. А когато стопли душата си и засити емоциите си, ще се запъти към къща Недкович, за да си замеси обреден хляб и да се скрие на завет в уютния
коледен кът. Весела глъч и ухание на канела ще го накарат отново да тръгне из калдъръмените улички, за да се потопи в празненството в двора на арменската църква.

После, малко изтощен, ще седне край коледното дръвце в къща Клианти, за да се порадва на малките джуджета от ЦДГ „Майчина грижа“. Не щеш ли, ще се досети, че е забравил шапката си в Балабановата къща и когато се върне да я вземе, камбанката на пискюла му ще зазвъни, а мелодията й ще прерасне в класически коледен концерт.

Декември вече ще е изпратил своето писмо до белобрадия старец. Но картичката, адресирала надеждата му за една по-здрава и по-щастлива 2018 година, все още ще му натяква, че в пазвата му е тясно и ще го упъти към Културен център „Бялата къща“ – за да я пусне да пътува към света. От там Декември ще закрачи смело към Малката базилика – за да разбере, как да се подготви за Коледната нощ. Накрая, в очакване на Бъдни вечер, смирено ще отвори дебелата книга с приказки и ще се потопи в свят на чудеса, мир, мъдрости и доброта…

Това е Нашата коледна приказка, която написахме за Вас, скъпи приятели!

Очакваме Вашите истории, вдъхновени от предстоящите празници до 16 декември 2017 г., на e-mail:

[email protected]

Ще прочетем с интерес Вашите приказки и ще наградим най-вълнуващите и интересни сред тях. Най-добрата приказка ще бъде публикувана на сайта „Густонюз Пловдив“.

8,309 total views, no views today