Home Събития На 19 февруари Пловдив ще почете 145 години от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски

На 19 февруари Пловдив ще почете 145 години от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски

Изготвена е обща програма със събитията за месеца (от 12 февруари до 12 март 2018 г.) под надслов „ПОДВИГ И СЛАВА”, посветени на 140-годишнината от Освобождението на България от османско владичество, 145-годишнината от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски и 170 години от рождението на поета революционер – Христо Ботев.
08.02.2018 г.

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2018 г., понеделник, от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски. Преди това в 10 часа, в Църквата „Св. св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.
Слово пред паметника ще произнесе преподавателят в катедрата по „Българска литература и теория на литературата“ във Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – доц. Владимир Янев, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Стефан Попов.
В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски”- Пловдив и Комитет „Родолюбие”.
В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив, председателят на Общинския съвет-Пловдив, областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, общественият посредник на Община Пловдив, командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.

ПРОГРАМА ЗА 145 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ ПОД НАДСЛОВ „ПОДВИГ И СЛАВА”ОТ 12 ФЕВРУАРИ ДО 12 МАРТ 2018 ГОДИНА

7,489 total views, no views today