Home Пловдив днес Откриха най-новата детска площадка в Пловдив

Откриха най-новата детска площадка в Пловдив

DSC_3802
Най-голямата детска площадка в район Южен беше открита днес в присъствието на деца и родители от квартала, а лентата беше прерязана от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район Южен Борислав Инчев.

На най-новото съоръжение са поставени пързалки, люлки, клатушки и най-различни съоръжения за игра за малките и вече е любимо място за отдих и развлечение. Близо 2 декара е цялата облагородена площ, а детската площадка е разделена на две зони за деца под 3 години и за деца от 3 до 12 години.

Районната администрация е поставила близо 30 пейки, мястото е почистено от боклуци и саморасла растителност, от стари и опасни детски съоръжения. Възстановена и боядисана е външната оградата, поставено е и ново осветление.

Безопасността е осигурена и с допълнителна дървена ограда на детската площадка, положена е ударопоглъщаща настилка.

“Стойността на инвестицията е близо 100 000 лева. Изградени са и още 5 паркоместа”, съобщи кметът на района Южен Борислав Инчев. Той призова гражданите да пазят новото съоръжение, тъй като за последните 10 дена няколко пъти районната администрация поправя вандалски прояви. В неделя сутринта са възстановени 8 елемента и една врата.

До една седмица предстои да бъде поставена чешма, както и да бъде засята растителност, за която ще бъде изградена поливна система. До края на годината ще бъде изградена още една детска площадка в кв. Коматево на улица „Лозарска“ № 15.

DSC_3820

DSC_3830

DSC_3853

DSC_3861

15,391 total views, no views today