Home Пловдив днес В Пловдив започна 27-то Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини

В Пловдив започна 27-то Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини

1

В Пловдив днес започна 27-то Отчетно-изборно Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Големият форум стартира точно в 14 часа в Парк-хотел „Санкт Петербург“ с химна на България и химна на Европа, при дневен ред включващ множество точки, сред които: изнасянето на доклад на Мандатната комисия, приемане на нови членове, отчет за работата за 2017 г., финансов отчет за 2017 г., проект на бюджет за 2018 г., избор на Управителен съвет и на Контролен съвет и др.

Делегат на форума и представител на града-домакин бе секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева, която получи специална благодарност от ръководството на Асоциацията за перфектната организация на събитието.

Заместник-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инж. Александър Държиков приветства делегатите – членове на Националната асоциация на секретарите на общини от цялата страна от името на Кмета на града – инж. Иван Тотев.

„За мен е чест и удоволствие да приветствам с „Добре дошли“ в гр. Пловдив, членовете на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Една Асоциация на професионалисти, които имат цел, съвпадаща с тази на Кметовете на общини, а именно – да превърнем общините в по-добро място за живеене, администрациите да стават все по-компетентни, а гражданите и местния бизнес – все по-удовлетворени. Адмирирам стремежа на всички Вас да подобрите нормативната уредба в страната, да усъвършенствате капацитета на служителите и процеса на работа в администрациите, както и това, че полагате неуморни усилия и труд да създавате мрежа от експерти, даващи компетентни становища по актуалните въпроси на местното самоуправление. Приемете моите най-сърдечни благопожелания за успешна и ползотворна работа на днешния форум – 27-то Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини! Бъдете все така успешни и отговорни в работата си! Продължавайте да утвърждавате авторитета на длъжността Секретар на община, защото Кметовете на общини разчитат на Вас “, се казваше в приветствието, в края на което бе отправена специална покана към всички секретари на общини в България да посетят Пловдив отново и през следващата 2019-та, когато градът ще бъде Европейска столица на културата, а Пловдив ще бъде името на онзи български град, който ще бъде споменаван най-често в Европа.

2

3

7,638 total views, no views today