Home Пловдив днес Кметът Иван Тотев и „Бизнесът за Пловдив” дискутираха важни за града теми

Кметът Иван Тотев и „Бизнесът за Пловдив” дискутираха важни за града теми

sresta_2

Въпроси, свързани с транспорта, инфраструктурата за „Пловдив 2019”, градския дизайн, зелената система, подобряването на качеството на атмосферния въздух обсъдиха на първата за годината среща членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив” с кмета инж. Иван Тотев и заместник-кметовете Стефан Стоянов и Розалин Петков.
Кметът Иван Тотев запозна представителите на „Бизнесът за Пловдив” с напредъка на проекти като реконструкцията на „Голямоконарско шосе“, на площад „Централен”, необходимостта от изграждането на нов мост над река Марица.
С цел увеличаване пропускливостта на пътните артерии в града и набелязване на мерки срещу неправомерно паркирали автомобили по основните булеварди и улици бе предложено да се проведат срещи с ръководството на „Пътна полиция” в града за предприемане на необходимите действия.
По отношение на зелената система кметът Иван Тотев представи проекта за реализацията на Програмата за залесяване и Парк “Отдих и култура”, което ще бъде най-голямото в новата история на града. На площ от 655 декара в следващите 5 години ще бъдат засадени дървета, предимно местни видове.
Обсъдени бяха още теми, свързани разширението на велоалейната мрежа в Пловдив, възможността за разширяване на пешеходните зони, мерки за ограничаване паркирането в централната градска част и други.

sresta_1

sresta_3

10,415 total views, no views today