Home Събития Млади пловдивски актьори с премиера на „ Потъване”

Млади пловдивски актьори с премиера на „ Потъване”

46084850_698448273870293_5728610388514177024_n

Спектакълът е представление, откъснало се от класическата рамка, съчетава в себе си фотография, кино и танц

Младите пловдивски актьори Мария Миради и Борис Хаджийски се впускат в предизвикателството да предложат на публиката независим проект без сигурната защита на репертоарния театър. „Потъване” е представление, откъснало се от класическата рамка и разбирането за театър и съчетаващо в себе си фотография, кино, танц и още нещо.

Премиерата на спектакъла е на 14 ноември в културен център „Тракарт”, а от екипа обещават, че след първото завъртане „Потъване” ще се играе в различни нестандартни пространства.
Спектакълът е създаден с много надежда, любов и вяра. Вяра в различното, новото, експерименталното, нестандартното. Искаме да бъдем смели в новото. “Потъване” е представление за надеждата, страха от самотата, дързостта на любовта и нейната разрушителна сила, страховете, бунта на младите, забраненото и грешното. Ние сме ” стъклена топка “, в която пускаме публиката, пускаме хората в дома ни, в леглото ни, в мислите ни. Комуникираме с публиката с риск да не ни разберат, но с надеждата да ни заобичат, казва двигателят на проекта Мария Миради.

В спектакъла участват Мария Миради и Борис Хаджийски , режисьор е Петър Петров Пепе. Автор на мултимедията е Стойо Петков , а хореограф – Гергана Колева. Музиката е дело на Васил Неофитов и Хипнотик Инк. Текстът е на Мария Миради, която е автор и на сценографията. Плакатът е на Атанас Петков и Илия Янакиев.

Мария Миради е завършила Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. След това кандидатства „Актьорско майсторство” в класа на Иван Налбантов и Стефан Попов в ПУ „Паисий Хилендарски”. Още във втори курс започва да играе малки роли на сцената на Пловдивския драматичен театър редом с големите артисти от трупата. Снима в реклами, филми и сериали. След завършването си влиза директно в Пазарджишкия и в Смолянския театри, където играе в няколко представления. Гастролира и на сцената на Дупнишкия театър с покана да стане щатен актьор в трупата. Успоредно с артистичната си кариера пловдивчанката завършва магистратура „Продуцентство и креативна индустрия” в Софийския университет.

Борис Хаджийски е актьор от трупата на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”. Играе в няколко представления.

Режисьорът Петър Петров –Пепе дълги години е живял и се е включвал в артистични проекти в Англия. След завръщането си е работил с Мишо Билалов, със Светослав Пеев. В момента снима нов тв сериал „Власт” в България.

5,897 total views, no views today