Home Пловдив днес Община Пловдив стартира ремонти на възлови улици в централна градска част

Община Пловдив стартира ремонти на възлови улици в централна градска част

DSC_8995

„И през тази година продължаваме с ремонтите в квартал „Капана“ и Стария град. В момента се работи по улица „Хемус“ и района около къща Клианти и Антовата къща, където ще поставим и ново осветление“, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. След укрепителните дейности и ремонтa на Жълтото училище кашпите, които пречат за входа и изхода от Античен театър – север и улица „Княз Церетелев“, ще бъдат премахнати.

Предстои строително-ремонтни дейности да започнат и по улица „Филип Македонски“ в зоната около Цар-Симеоновата градина и улица „Гладстон“, където ще се изградят пешеходни пространства. В зоната около Дома на техниката ще бъде премахнат паркингът, а сметосъбирането ще бъде преместено под земята.

Вече има подписан договор с изпълнителя на ремонта на улиците в тютюневия град, като първият обект, с който ще се започне е продължението на улица „Авксентий Велешки“ до Сточна гара. Улица „Велико Търново“ от улица „Авксентий Велешки“ до булевард „Руски“ също ще се обнови, тъй като ще поеме трафика, докато трае ремонтът на улица „Иван Вазов“.

„В плановете ни за ремонт на улици в Централна градска част влизат и „Христо Г. Данов“, „Петко Каравелов“, посочи кметът Иван Тотев, като не пропусна да отбележи, че: „Успоредно с това вървят и ремонтите по булевардите „Руски“ и „Васил Априлов“. Ако времето позволява, през месец април ще положим последния пласт асфалт на въпросните пътни артерии в това число и „Коматевско шосе“.“

Ремонтът на „Кукленско шосе“ също е в строителната програма на Община Пловдив за тази година.

10,394 total views, no views today