Home Пловдив днес Оспорван турнир по шахмат и белот излъчи своите победители

Оспорван турнир по шахмат и белот излъчи своите победители

турнир_пенсионерски клубове (5)
Христос Христосков, известен повече като пловдивският коминочистач, е победителят в шахматния турнир, който се проведе този месец измежду всички клубове на пенсионера в града. Той е горд представител на района Западен и получи плакет и купа.

„Лаврите са за победителите, уважението за победените“, с тази сентенция той благодари за наградата, връчена му от заместник-кмета Георги Титюков.

Шампионите на белот станаха членове на клуба в квартал Прослав, като бяха наградени със специални карти от Лас Вегас, от колекцията на Петър Зехтински, директор дирекция „Спорт и младежки дейности“.

На второ и трето място се класираха представители на клубовете на пенсионера от район Централен и Южен, които получиха специални поздравления от Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“.

„Клубовете на пенсионера в града са като едно голямо семейство. Радвам се, че в този ден, в който отбелязваме и Въведение Богородично сме тук, за да отпразнуваме заедно“, заяви заместник-кметът Георги Титюков.

Турнирът, който беше наистина оспорван, се провежда за първи път и е организиран със съдействието на Община Пловдив. Желанието на всички е той да се превърне в традиция.

Напролет ще бъде проведен още един – за игра на табла.

турнир_пенсионерски клубове (1)

турнир_пенсионерски клубове (4)

турнир_пенсионерски клубове (7)

турнир_пенсионерски клубове (8)

турнир_пенсионерски клубове (9)

6,798 total views, no views today